CLUB / HISTORIEK

KGR (Koninklijke Groen Rood) Katelijne is een voetbalclub uit de gemeente Sint-Katelijne-Waver die ontstond uit de fusie tussen KSV Pasbrug en FC Nieuwendijk. De fusie vond plaats in 2005. Vermits KSV Pasbrug de oudste van de twee verenigingen was werd ook hun stamnummer (3019) overgenomen. Beide fusieclubs speelden in de groen-rode kleuren zodat de keuze van de clubkleuren ook gauw gemaakt was. Het oorspronkelijke bestuur was een mix van beide beleidsploegen met Jan De Bruyn als eerste voorzitter van de nieuwe fusieclub. Vermits de club dankzij de fusie ook meteen kon beschikken over twee accommodaties moesten ook daarvoor beslissingen genomen worden. Er werd afgesproken dat het eerste elftal zijn wedstrijden zou afwerken op het terrein aan de Valkstraat (de accommodatie van FC Nieuwendijk) dat werd omgedoopt tot het “Doms-stadion” en dat de trainingen en de reserven en jeugdwedstrijden zouden plaatsvinden in de Borgersteinlei (de accommodatie van Pasbrug) dat op zijn beurt werd omgedoopt tot het “De Soutercomplex”.

In haar eerste jaar van bestaan werd de toenmalige derdeprovincialer KGR Katelijne meteen kampioen en promoveerde dus naar tweede provinciale. In al die jaren is de club steeds een pendelclub tussen derde en tweede provinciale gebleken.

In het seizoen 2013/2014 trad de club voor de eerste maal in zijn bestaan aan in 1° Proviciale Antwerpen. KGRK werd in deze reeks het afgelopen seizoen (2015/2016) derde en speelde de interpovinciale eindronde om promotie naar de nationale reeksen af te dwingen, maar moest daarin nipt de duimen leggen. We blijven voorlopig dus nog even in 1e Provinciale voetballen (alvast tem. seizoen 2017/2018).

Hoofdsponsers