Historiek

KGR (Koninklijk Groen Rood) Katelijne is een voetbalclub uit de gemeente Sint-Katelijne-Waver die in 2005 is ontstaan uit de fusie tussen KSV Pasbrug en FC Nieuwendijk. Het stamnummer 3019 werd overgenomen van KSV Pasbrug de oudste van de twee. Beide clubs speelde in de groen-rode kleuren dus de nieuwe clubkleuren werden eveneens groen-rood.

De eerste voorzitter werd Jan De Bruyn. De accommodatie van FC Nieuwendijk in de valkstraat werd de thuishaven van het eerste elftal en werd omgedoopt tot het “Doms-stadion”. De jeugd- en reserven wedstrijden zouden plaats vinden in de Borgersteinlei op de accommodatie van KSV Pasbrug dat omgedoopt werd tot “De Soutercomplex” In haar eerste jaar van bestaan werd de toenmalige derde provinciale KGR Katelijne meteen kampioen en promoveerde zo naar tweede provinciale.

In 2007 nam Gery Vercammen het voorzitterschap over van Louis Douwen die toen als interim voorzitter actief was. Tot en met het seizoen 2012-2013 pendelt de club tussen derde en tweede provinciale. In 2013 werd promotie langs de eindronde naar eerste provinciale afgedwongen. In de finale wedstrijd werd Rapid Leest verslagen met 2-3.

In het seizoen 2015/2016 eindigt de club op de derde plaats en speelt de interprovinciale eindronde om promotie naar de nationale reeksen af te dwingen maar de wedstrijd in Gullegem was er te veel aan.

Toch was er wat te vieren, Kevin Huysmans werd topschutter van de reeks met 34 doelpunten, de meest gemaakte doelpunten (68),  een reeks neergezet van 13 wedstrijden zonder nederlaag en de beste uitploeg van de reeks (34 op 45).

Het seizoen hierna werd de eindronde net niet gehaald maar slaagde Groen Rood er in om door te stoten tot de vierde ronde van de Croky Cup waar met 4-3 verloren werd tegen FC Cappellen. 2017/2018 is het einde van een mooie periode in 1ste Provinciale. Op het einde van het seizoen eindigt de club als laatste en degradeert na vijf jaar terug naar de 2de Provinciale afdeling. Waar het tot op heden nog verblijft.

 

Het bestuur